First Hotel Enköping

Besökte det vackra Enköping för några dagar sen och bodde på ett hotell som heter Park Astori. Tänkte dedikera ett inlägg åt en recension för hotellet.

Läge

Även om Enköping kanske inte är den största staden i Sverige, tyckte jag att läget var mycket bra med närhet till flera saker att göra. En av de sakerna är Ekolsunds slott som var väl värt ett besök – visserligen en bit utanför staden, men bilresan dit var minst sagt överkomlig.

Annars låg centrum endast ca 100 meter bort från där jag bodde. Övervägde att göra ett besök till golfklubben som inte heller låg särskilt lång bort, men hoppade över det då jag minst sagt är ringrostig när det kommer till golf.

Rum

Rummet jag bodde i finns det inte så mycket att kommentera kring. Det var ljust och fräscht och hade trägolv. Något litet var det, men det var också vad jag valde när jag bokade.

Det fanns tre rum att välja mellan: Standard (som jag valde), Superior och SmartBed. SmartBed-rummen var lite speciella – sängarna var inte vanliga hotellsängar, utan istället var de anpassningsbara i hög grad.

Jag nöjde mig med att välja en ”vanlig” säng, som dessutom var väldigt bekväm. Nästa gång kanske det blir att testa på en av deras SmartBed-rooms.

Restaurangen

Jag blev lite besviken över att restaurangen var tillfälligt stängd på grund av renoveringar. Särskilt besviken blev jag när jag såg menyn, som hade flera rätter jag gärna hade smakat.

Det var dock inte så farligt, då det var nära till centrum och därmed andra restauranger. Jag ser dock fram emot att komma tillbaka till hösten då restaurangen åter ska öppnas.

Fakta – Enköping

  • 21 121 invånare i staden
  • Kallas ofta för Pepparrotsstaden
  • Har en slogan som myntades 1965, Sveriges närmaste stad.

Kommentera